Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2016

Прокуратура Хмельниччини вимагає збільшення розміру орендної плати за користування державними землями щорічно на 2 млн грн

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, наданих для виробничих потреб при здійсненні розробки кар’єру родовищ вапняку.


Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар, за розпорядженням Кам’янець-Подільської райдержадміністрації ще у 2003 році одному з товариств області на підставі договору оренди землі було передано у користування понад 66 гектар земель запасу, розташованих на території Гуменецької сільської ради.


Однак, як з’ясувалось, визначений у цьому договорі розмір орендної плати, який становив майже 113 тисяч гривень в рік, не відповідав вимогам Податкового кодексу України, тривалий час не змінювався, а нормативно-грошова оцінка не визначена.


За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримувала значну суму коштів. Незважаючи на звернення з пропозицією привести договір оренди землі у відповідність до вимог нових ставок орендної плати та врегулювати вказане питання у добровільному порядку, орендар ці пропозиції проігнорував.


Тому місцева прокуратура звернулась з позовом до господарського суду щодо внесення змін до зазначеного договору в частині збільшення орендної плати до 2 мільйонів гривень на рік.


                                                                                              Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1967