Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2016

На Хмельниччині до реальної міри покарання засуджено колишнього посадовця Хмельницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини

Хмельницьким міськрайонним судом винесено вирок стосовно колишнього посадовця Хмельницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. Його визнано винуватим у привласненні, шляхом зловживання службовим становищем, державного майна (ч. ч. 1, 3 ст. 191 КК України).


Про це повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц.


Місцевою прокуратурою у суді доведено, що підсудний, перебуваючи на посаді головного бухгалтера Хмельницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, будучи матеріально-відповідальною особою, з лютого по липень 2015 року, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнив майно державної установи, а саме: талони на пальне та оргтехніку на суму понад 150 тисяч гривень. В подальшому це майно він реалізував третім особам.


З урахуванням ступеня суспільної небезпечності та тяжкості вчинених злочинів обвинуваченого судом засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків, на 1 рік 6 місяців.


Також, його зобов’язано відшкодувати заподіяні матеріальні збитки державній установі.



Довідково: покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу (виправних центрах) без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов’язковим залученням засудженого до праці.
 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області 

кількість переглядів: 1962