Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2016

Хмельницька місцева прокуратура вимагає від недобросовісного забудовника сплатити до місцевого бюджету понад 2 млн грн

Реалізовуючи представницькі повноваження, Хмельницька місцева прокуратура продовжує відстоювати інтереси територіальної громади міста, порушені недобросовісними забудовниками.


Про це повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.


Так, одне з приватних підприємств у зв’язку із будівництвом торгового-офісного центру з спортивно-розважальним дитячим комплексом та паркінгом згідно договорів  ще до кінця червня поточного року зобов’язувалось сплатити кошти з метою пайової участі у сумі понад 2 мільйони гривень.


Законодавством визначено, що замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.


Проте, підприємство такі вимоги проігнорувало.


Тому, місцева прокуратура звернулась до господарського суду області в інтересах Хмельницької міської ради з позовними вимогами про стягнення заборгованості за договорами про пайову участь.



Довідково: загалом, з початку року за позовами місцевої прокуратури про стягнення заборгованості по пайовій участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури до бюджету міста стягненню підлягає близько 7 мільйонів гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2151