Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2016

У Шепетівському районі виявлено факт незаконного користування землею, площа якої складає 150 га, вартістю понад 5 млн. гривень

Шепетівською місцевою прокуратурою під час реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді виявлено факт неправомірної передачі великої площі земель, які перебувають у постійному користуванні Грицівського вищого професійного училища № 38, комерційному суб’єкту.


За інформацією керівника Шепетівської місцевої прокуратури Івана Комара, в січні поточного року між вказаним навчальним закладом та одним із товариств області укладено договір про спільний обробіток землі.


Відповідно до умов договору, навчальний заклад передає суб’єкту підприємницької діяльності належну йому земельну ділянку площею понад 150 гектар для вирощування сільськогосподарської продукції з метою подальшого отримання прибутку.


Встановлено, що вказаний договір укладено з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі.


Крім того, оскільки навчальний заклад є постійним користувачем земельної ділянки, у нього відсутнє право розпоряджатися нею, у тому числі укладати договори щодо зазначеної земельної ділянки та передавати право на її користування третім особам.


Тому, Шепетівська місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до Грицівського вищого професійного училища № 38, а також до зазначеного товариства щодо визнання недійсним договору про спільний обробіток землі, вартість якої перевищує 5 мільйонів гривень, а також щодо звільнення товариством займаної земельної ділянки.


Вказаний позов перебуває на розгляді в суді.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2166