Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2016

На Хмельниччині суд вищої інстанції підтримав позицію прокуратури щодо повернення державі незаконно орендованих земель вартістю майже 18 млн грн

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишено без змін рішення апеляційного суду Хмельницької області, яким задоволено позов прокуратури Кам’янеччини та скасовано 11 незаконних наказів Головного управління Держземагентства в області і визнано недійсними 11 договорів оренди землі.
 
За інформацією заступника керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександра Гончара, жителю м. Києва, з порушенням процедури набуття права оренди на земельні ділянки для фермерського господарства, у 2015 році затверджено проекти землеустрою та передано в оренду понад 810 га земель на території Колодіївської сільської ради Кам’янець-Подільського району.
 

Зазначені земельні ділянки, вартістю близько 18 млн грн  надано без належного обґрунтування фермером необхідності отримання таких великих площ, можливості ведення фермерського господарства без наявності сільськогосподарської техніки та інших засобів обробітку землі. Окрім цього, спірні землі надано в оренду не єдиним масивом, як того вимагає закон, а розташовані на значній відстані одна від одної та за межами населених пунктів сільради.
 

Суд першої інстанції безпідставно відмовив прокуратурі у задоволенні зазначеного позову. Однак, за принципової позиції органів прокуратури в апеляційному та касаційному порядку вдалось відстояти інтереси громади.
 

Таким чином, завдяки прокурорському втручанню більше 810 га земель підлягають поверненню до державної власності, що дасть можливість для реального задоволення особистих потреб жителів Кам’янець-Подільського району в отриманні земельних ділянок.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1966