Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2016

Прокуратура Хмельниччини відстояла в суді черговий майновий комплекс комунального підприємства „Облпаливо”

Міськрайонним судом задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельницької області і визнано недійсним договір купівлі-продажу майнового комплексу Славутського паливного складу комунального підприємства «Облпаливо» (будівлі, гаражі, стрілочний перевод, естакада, під’їзна залізнична колія, майданчик та інше) загальною площею близько 900 кв. метрів.  Ця угода укладена у 2013 році між Хмельницькою обласною радою та жителем Теофіпольського району.
 
Прокуратурою в суді доведено, що укладання договору купівлі-продажу майнового комплексу Славутського паливного складу проведено на аукціоні з порушенням вимог законодавства за відсутності обов’язкового волевиявлення власника майна - обласної ради. Про це свідчить і те, що частину вказаного  майна не було включено до переліку об’єктів комунальної власності, які підлягають продажу.
 
Крім того, маючи оціночну вартість на момент реалізації майнового  комплексу у сумі понад 1 млн грн, його було продано за 751 тис гривень.
 
Відтак, погодившись із позицією прокуратури, суд прийняв рішення визнати недійсним спірний договір купівлі-продажу майна, яке належить територіальній громаді сіл, селищ та міст області.
 
Як повідомлялося раніше, за активної позиції прокуратури Хмельницької області у серпні цього року Вищим господарським судом України прийнято остаточне рішення щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу майнового комплексу Шепетівського паливного складу комунального підприємства „Облпаливо” площею майже 4000 кв м та вартістю 652 тис гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2011