Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2016

На Кам’янеччині триває протидія знищенню зелених насаджень

Керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків повідомив про викриті чергові факти незаконної вирубки лісів, у тому числі й на об’єктах природно-заповідного фонду.
 
Зокрема, місцевою прокуратурою спільно з управлінням СБУ встановлено, що фізична особа-підприємець на території Національного природного парку «Подільські Товтри», поблизу одного з сіл Кам'янець-Подільського району, з метою прокладання підземних комунікацій для поливу земельних паїв, зняв грунтово-рослинний покрив довжиною майже 500 м та вирубав понад 30 дерев, чим заподіяв шкоду об’єкту природно-заповідного фонду.
 
За фактом умисного пошкодження природоохоронної території місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 252 КК України.
 
Окрім того, під час проведення спільних координаційних заходів робочою групою у складі працівників місцевої прокуратури та районного відділення поліції виявлено незаконну порубку дерев. Минулого тижня увечері в одному із сіл Кам'янець-Подільського району було зупинено вантажний автомобіль марки ЗІЛ, у якому знаходилось більше 8 кубометрів лісоматеріалу. В осіб, які перевозили цю деревину, відсутня документація щодо законності її походження. З’ясовано, що ліс був вирубаний неподалік села у сусідньому районі.
 
За цим фактом внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України.
 
В обох провадження здійснюється досудове розслідування органами поліції.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2031