Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2016

Правоохоронцями Хмельниччини викрито незаконну порубку дерев на 2,7 млн грн (ФОТО)

Прокуратурою Хмельницької області, за матеріалами Державної екологічної інспекції та УСБУ в області, зареєстровано кримінальне провадження за фактами незаконної порубки дерев на території лісокомунального сільськогосподарського підприємства “Красилівліс” та зловживання службовим становищем посадовцями цього підприємства, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 246, ч. 2 ст. 364 КК України).
Встановлено, що службовими особами підприємства упродовж 2015-2016 років, з метою неправомірного отримання додаткових доходів, поза межами ділянок, відведених для вирубки лісу, здійснено незаконну порубку 404 дерев порід дуба (в тому числі багаторічних діаметром понад 1 м), береста, граба, клена, черешні, ясена.
За підрахунками екологічної інспекції, такими злочинними діями довкіллю завдано матеріальної шкоди на суму майже 2,7 млн гривень.
У рамках розслідування провадження, 12 серпня, за процесуального керівництва прокуратури спільно з працівниками служби безепеки, Управління захисту економіки та поліції в області, проведено 8 санкціонованих обшуків у службових приміщеннях комунального підприємства та помешканнях його працівників. Виявлено і вилучено речові докази, які можуть свідчити про причетність цих осіб до вчинення злочинів: документацію, бензопили і клейма, грошові кошти у гривнях та валюті тощо. На господарстві одного з працівників КП виявлено лісоматеріали породи дуба.
Нині необхідні слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Досудове розслідування перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2397