Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2016

Прокуратура Хмельниччини відстоює в суді повернення державі 1115 га сільгоспземель

   Прокуратурою Хмельницької області виявлено черговий факт набуття через неправомірну схему права користування великою площею земель.
    Встановлено, що на підставі розпоряджень Ізяславської РДА у 2012 році із одним громадянином укладено 34 договори оренди земельних ділянок загальною площею 1115 га, наданих для ведення фермерського господарства.
    Усупереч законодавства, цей громадянин не навів у документах жодних даних щодо обґрунтування розмірів земельних ділянок з урахуванням перспектив діяльності фермерського господарства, наявності необхідної сільськогосподарської техніки та інших засобів обробітку земель великих площ тощо. Земельні ділянки розташовані не єдиним масивом, а перебувають на значній відстані одна від одної на території 8-ми сільських рад.
    До того ж з’ясувалось, що «фермер» є засновником та керівником приватного підприємства, розташованого в райцентрі Одеської області.
    Усе це свідчить про те, що наміру займатися фермерським господарством він не мав.
    Тому  прокуратура області звернулася у суд з позовними вимогами до Ізяславської РДА та орендаря про визнання незаконними та скасування розпоряджень і укладених на їх підставі договорів оренди земель, нормативна грошова оцінка яких становить понад 15,7 млн гривень.
    Позиція прокуратури і надалі залишатиметься принциповою: безпідставно набуті у власність чи користування землі сільськогосподарського призначення повинні бути повернуті їх законному власнику – державі.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2046