Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2016

У Славутському районі викрито незаконну приватизацію державних земель

    Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного виділення у власність громадян земель сільськогосподарського призначення на території однієї з сільрад  Славутського району.
    Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, встановлено, що у 2010 році розпорядженнями Славутської РДА було надано двом громадянкам дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо 4 га державних земель, розташованих на території сільської ради нібито за межами населеного пункту, для ведення особистого селянського господарства. Надалі, на підставі цих розпоряджень, зазначеними особами безоплатно приватизовано вказані земельні ділянки.
    Прокурорами з’ясовано, що насправді земельні ділянки розташовані у межах села та є землями комунальної власності. А їх незаконна приватизація завдала істотної шкоди інтересам територіальної громади.
    За вказаним фактом зловживання службовим становищем і службового підроблення посадовцями райдержадміністрації та управління Держкомзему у районі при відведенні у власність земель, місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 364,  ч.1 ст.366 КК України. Досудове розслідування здійснюється територіальним відділом поліції.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2156