Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2016

За правопорушення, пов’язані з корупцією, покарано 36 мешканців Хмельниччини (ДІАГРАМИ)

    За активної позиції органів прокуратури Хмельницької області у  2016 році вжито додаткових заходів щодо посилення протидії корупції адміністративно-правовими засобами.
    Так, упродовж півріччя правоохоронними органами складено і направлено до суду 45 протоколів про такі адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. З них органами прокуратури – 37, СБУ – 2, поліції – 6.
  За результатами їх судового розгляду до відповідальності притягнуто 36 корупціонерів: 20 посадовців органів місцевого самоврядування, 1 працівника державної лісової охорони, 1 працівника кримінально-виконавчої служби, 14 посадовців юридичних осіб публічного права. Серед притягнутих – посадова особа органу місцевого самоврядування 3 категорії (голова районної ради).
  Загальна сума накладених на винуватих правопорушників штрафу склала майже 93 тис. гривень.
    За порушення обмежень щодо неповідомлення про конфлікт інтересів до відповідальності притягнуто 24 посадових особи, 8 осіб за порушення вимог щодо фінансового контролю, 3 - за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності та 1 - за порушення обмежень щодо одержання подарунку.   
   Активно впроваджується виконання вимог нового Закону України «Про запобігання корупції».
    Органами прокуратури області в органи влади та місцевого самоврядування внесено 74 подання з метою встановлення причин та умов, які сприяли допущенню порушень цього закону. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 32 посадових особи.
    За участі прокурорів ведеться активна робота із забезпечення вимог закону щодо внесення осіб, притягнутих до кримінальної чи адміністративної відповідальності за вчинення корупційних чи пов’язаних з корупцією правопорушень, до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2205