Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2016

На вимогу Хмельницької місцевої прокуратури власник сонячної електростанції платитиме в бюджет майже 100 тис грн. за оренду державної землі

    Господарським судом задоволено в повному обсязі позов Хмельницької місцевої прокуратури про внесення змін до договору оренди земельної ділянки,  укладеного між Летичівською райдержадміністрацією та ТОВ «Енерджі стрім».
    За умовами вказаного договору, столичне товариство упродовж 49 років має право на оренду земельної ділянки державної власності площею понад 7 га, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (сонячної електростанції).
    В угоді зазначено, що нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить більше 3,3 млн гривень. Згідно з вимогами податкового законодавства мінімальний розмір орендної плати за вказані землі повинен бути не менше 3 відсотків від розміру нормативної грошової оцінки, а кошти  вносяться на бюджетний рахунок відповідної ради. У договорі ж така плата обумовлена в десятки разів менша - 3500 гривень за 1 гектар у рік.
    Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, невідповідність розміру орендної плати слугувала підставою для звернення прокуратури до суду в інтересах держави.
    Таким чином, за рішенням суду річна плата за користування зазначеною земельною ділянкою поповнить місцевий бюджет майже на 100 тис. гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2136