Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2016

На Хмельниччині засуджено «керівників» двох фіктивних підприємств

    Вироками судів затверджено угоди про визнання винуватості, укладені між прокуратурою Хмельницької області та двома ніде не працюючими мешканцями Житомирщини, які вчинили фіктивне підприємництво на території Новоушицького та Летичівського районів.
    Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області під час досудового слідства та державним обвинуваченням в суді доведено, що ці особи у листопаді 2015 року, змовившись із невстановленими особами, за обіцяну їм невелику грошову винагороду погодились переоформити на своє ім’я по одному підприємству.
    Вони особисто не займалися господарською діяльністю, а стали формально засновниками і керівниками підприємств лише для прикриття злочинної діяльності, пов'язаної з незаконним формуванням податкового кредиту з ПДВ та надання послуг підприємствам реального сектору економіки з мінімізації податкових зобов'язань.
    Їх визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28    ч. 1 ст. 205 (вчинення фіктивного підприємництва за попередньою змовою групою осіб, тобто придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності) КК України. У межах санкції зазначеної статті їм призначено покарання у виді штрафу у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 гривень) кожному.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2291