Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2016

Cудитимуть двох осіб, які організували реєстрацію земельних угод за систематичні хабарі

    Прокуратурою Хмельницької області завершено слідство у корупційному кримінальному провадженні щодо начальника колишньої Державної реєстраційної служби одного з районів Головного управління юстиції в області та працівника товариства з обмеженою відповідальністю.
    Досудовим розслідуванням встановлено, що представник місцевого товариства запропонував посадовцеві реєстрслужби  грошову винагороду у сумі від 100 до 200 гривень за кожен зареєстрований ним договір оренди і суборенди земельної ділянки для ведення сільськогосподарської діяльності.
    Керівник тодішньої реєстрслужби району не заперечив проти такої пропозиції та забезпечив невідкладну державну реєстрацію більше двохсот  угод для ТОВ, за що систематично одержував неправомірну вигоду.
    Після отримання від представника товариства чергового «траншу» у розмірі 11 300 гривень начальника вказаної служби було викрито у його ж службовому кабінеті працівниками прокуратури спільно з управлінням СБУ в області у листопаді минулого року.
    Прокуратурою області, за доведеними під час слідства фактами,  направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника  колишньої реєстраційної служби району за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України, а також стосовно працівника ТОВ – за ч. 3 ст. 369 (пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України.
    Під час слідства посадовець служби звільнений із роботи, йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави в сумі 55 тисяч гривень, які він сплатив. Представника ТОВ відсторонено від посади та обрано домашній арешт.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2724