Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2016

За одержання 1000 доларів хабара засуджено державного виконавця у Хмельницькому

    Завершено судовий розгляд корупційного кримінального провадження щодо колишнього державного виконавця одного з відділів ДВС Головного управління юстиції в Хмельницькій області, якого на початку вересня минулого року працівниками прокуратури області та служби безпеки викрито на одержанні неправомірної вигоди.
    Державним обвинуваченням доведено, що посадовець ДВС, отримавши для виконання провадження про стягнення із місцевого жителя заборгованих кредитних коштів та вилучення майна, з корисливих мотивів повідомив йому про можливість відтермінування виконавчих дій. Боржник змушений був погодитись на умови державного виконавця та передати йому 1000 доларів США неправомірної вигоди за таку «послугу».
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно нього за ч.1 ст.368 КК України здійснював слідчий відділ прокуратури області. Суд визнав колишнього працівника ДВС винуватим у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення та в межах санкції вказаної статті КК України призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 гривень),    з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2279