Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2016

Засуджено юнака, який вигадав злочин, аби проїхатись в машині патрульних до Кам’янця-Подільського

    Студент із міста Кам’янець-Подільський, який гостював новорічними святами у знайомих в обласному центрі, після суперечки з товаришем вирішив повернутись додому. Оскільки грошей на проїзд громадським транспортом у юнака не залишилось, він видумав «детективну» історію для того, щоби дістатись додому за допомогою поліцейських.
    Як інформував керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, увечері поблизу автостанції №5 м.Хмельницького студент зупинив поліцейський автомобіль і повідомив, що стосовно нього скоїли розбійний напад. Розказав, як по дорозі на Кам’янець-Подільський його підібрав автомобіль, в салоні якого вже було троє невідомих чоловіків. За його словами, пасажири погрожували ножем та відібрали гаманець і телефон. Оперативникам, що прибули на місце події, псевдопотерпілий детально описав автомобіль та кривдників.
    Однак, після ретельного дослідження усіх обставин події стало відомо, що історія кам’янчанина є неправдивою, і хлопець вигадав усе, аби безкоштовно і безпечно дістатись до Кам'янця-Подільського.
    Працівниками Хмельницького відділу поліції під час досудового слідства, а також державним обвинуваченням в суді доведено вину юнака у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину (ч.1 ст. 383 КК України) та завідомо неправдивому показанні (ч.1 ст. 384 КК України).
    За вчинення цих кримінальних правопорушень засудженому вироком суду призначено покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі із іспитовим строком – 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1855