Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2016

Прокуратура Хмельниччини вимагає повернення державним навчальним закладам незаконно орендованих земель вартістю 15 млн грн

    Органами прокуратури Хмельницької області виявлено низку порушень при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності держави та надані у користування професійно-технічним навчальним закладам виключно для дослідницьких і  навчальних цілей.
    Зокрема, одним із державних промислово-аграрних  професійних ліцеїв, без дозволу Міністерства освіти і науки України, укладено із місцевим ТОВ договір про організацію виробничого процесу в сфері виробництва сільськогосподарської продукції. За умовами цього договору ліцей зобов'язався не створювати перешкоди у доступі до земельної ділянки площею 190 га для її обробітку і збору урожаю товариством.
    Таким чином земля була надана у користування ТОВ, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і отримання прибутку, незаконно, що суперечить її цільовому призначенню.
    З метою захисту інтересів держави Городоцькою місцевою прокуратурою заявлено позов до навчального закладу та товариства з обмеженою відповідальністю про визнання зазначеного договору недійсним та звільнення займаної земельної ділянки, вартістю 6,5 млн гривень. Учора, 9 червня, господарським судом області позов задоволено у повному обсязі.
    Аналогічні порушення при використанні земель виявлено у діяльності ще двох професійних аграрних ліцеїв. Загальна площа цих ділянок - 227 га, вартістю близько 8,6 млн грн. Позови прокурорів щодо їх повернення у державну власність перебувають на розгляді в суді.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2384