Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2016

На Хмельниччині викрито посадовців ветеринарної медицини на одержанні хабара

  Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за матеріалами ВБКОЗ Управління СБ України в області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди завідувачем одного із підрозділів державної лабораторії ветеринарної медицини та її підлеглим.
    Досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального підрозділу поліції, встановлено, що вказані посадовці, діючи за попередньою змовою, налагодили систематичне отримання від місцевих мешканців грошових коштів за допуск до реалізації на ринку продукції тваринного походження без фактичного проведення передзабійного огляду тварин шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів.
    Завдяки скоординованим прокуратурою діям оперативників та слідчих, працівників лабораторії викрито «на гарячому» під час одержання чергової частини неправомірної вигоди. В ході проведення обшуків виявлено та вилучено 5 тис. гривень.
    Такі дії кваліфікуються за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням службового становища, поєднане з вимаганням, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.
  Наразі проводяться слідчі (розшукові) дії, направлені на забезпечення всебічного, повного та об’єктивного дослідження обставин кримінального правопорушення.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2507