Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2016

На Хмельниччині заочно судитимуть заступника командира взводу «ДНР»

    За клопотанням прокуратури Хмельницької області судом розпочато здійснення спеціального судового провадження стосовно 37-річного мешканця м.Донецьк, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України.
    Досудовим слідством, яке здійснювало УСБУ в області за процесуального керівництва прокуратури області, встановлено, що обвинувачений добровільно вступив до терористичної організації так званої «ДНР», отримав позивний «Ювелір», зброю та посаду – заступник командира взводу терористичної групи. Неодноразово брав участь у збройних сутичках з силами антитерористичної операції поблизу Донецька в складі спеціальної диверсійно-розвідувальної групи. А своїми «бойовими досягненнями» хвалився в телефонних розмовах зі знайомою жителькою м.Кам’янець-Подільський.
    На теперішній час він перебуває на тимчасово окупованій території та його оголошено в розшук.
    Враховуючи норми Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей спеціального досудового та судового розслідування кримінальних правопорушень зазначеної категорії, до вказаної особи застосовується процедура заочного засудження.
 
Довідково: дії, передбачені ч.1 ст. 258-3 КК України, караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2355