Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2016

У Хмельницькому заступник керівника відділення поліції підозрюється в зловживанні впливом разом із пособником

    24 квітня співробітниками СБУ та слідчими прокуратури Хмельницької області за взаємодії управління внутрішньої безпеки поліції викрито тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника одного з відділень поліції Хмельницького відділу поліції та посередника, який сприяв в одержанні ним 800 доларів США неправомірної вигоди.
    Встановлено, що за цю суму правоохоронець та його товариш обіцяли хмельничанці повпливати на колег з іншого відділення поліції не реєструвати заяву про нібито вчинення нею та її знайомим грабежу. При цьому неодноразово загрожували їй, що в разі відмови від надання коштів її буде притягнуто до кримінальної відповідальності.
    Погодившись на такі умови, жінка у присутності т.в.о. обов’язки заступника начальника відділення поліції передала 800 доларів США його спільнику. Після цього їх було затримано в порядку ст. 208 КПК України.
    В ході проведення слідчих дій зазначена сума вилучена.
  Сьогодні слідчим відділом прокуратури області правоохоронцеві повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення  особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з її вимаганням (ч.3 ст. 369-2 КК України), а його товаришеві  - у пособництві в одержанні такої вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369-2 КК України).
    Вирішується питання про обрання обом підозрюваним запобіжного заходу.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2388