Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2016

Держвиконавець обвинувачується у незаконному звільненні іномарок з-під арешту

    Хмельницькою місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього старшого державного виконавця одного з відділів ДВС Хмельницького міськрайонного управління юстиції.
    За інформацією керівника місцевої прокуратури Валерія Заяца, обвинуваченому інкримінується зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч.1 ст.364, ч.1 ст.366 КК України).
    Досудовим слідством, яке здійснював Хмельницький відділ поліції за процесуального керівництва місцевої прокуратури, встановлено, що держвиконавець за відсутності рішення суду, діючи в інтересах боржника банківської установи, під час здійснення виконавчих дій у виконавчому провадженні виніс дві завідомо неправдиві постанови про зняття арешту з автомобілів FORD Tranzit та RENAULT Тгаfік, власником яких є боржник. Ці автомобілі підлягали примусовому стягненню на користь державної банківської установи на загальну суму понад 90 тис. гривень.
    Одразу після незаконного звільнення транспортних засобів з-під арешту FORD Tranzit, вартістю більше 61 тис. гривень, був реалізований іншій особі, що спричинило невиконання рішення суду та завдало істотної шкоди державному банку.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2145