Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2016

Колишнього керівника Держфінінспекції зобов’язано відшкодувати понад 120 тис. гривень

    Таке рішення днями прийнято міськрайонним судом за позовами прокуратури Хмельницької області та Державної фінансової інспекції України.
    Зокрема, у суді встановлено, що колишня начальник ДФІ в області незаконно звільнила свого підлеглого працівника та тривалий час безпідставно не виконувала рішення суду про поновлення його на посаді.
    Зазначене порушення призвело до того, що на виконання судового рішення на користь цього працівника із державної установи за рахунок бюджету будо стягнуто понад 120 тисяч гривень середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.
    Згідно з положеннями цивільного законодавства, в порядку регресу (право зворотної вимоги до винної особи у розмірі виплаченого відшкодування) ДФІ України та прокуратура області в інтересах держави  в особі ДФІ в області пред’явили позови до колишнього керівника цього підрозділу про відшкодування шкоди, зумовленої виплатою середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу. За рішенням суду винну особу зобов’язано компенсувати держустанові більше 120 тисяч гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2270