Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2016

Працівниця Держгеокадастру засуджена за шахрайство і підбурювання пенсіонерки до надання хабара

    Полонським районним судом винесено обвинувальний вирок у корупційному кримінальному провадженні щодо державного службовця відділу Держгеокадастру в районі.
    Державним обвинуваченням, яке здійснювали працівники Шепетівської місцевої прокуратури, доведено, що головний спеціаліст підрозділу Держгеокадастру шляхом обману одержала від літньої мешканки району 1000 гривень. Ці кошти вона начебто мала передати своїм обласним колегам за вирішення питання про безоплатне оформлення права власності пенсіонерки на 2 га земельної ділянки сільськогосподарського призначення.
    У разі відмови в передачі грошей натякнула майбутній власниці землі, що її документи буде знищено. Насправді ж отримані кошти засуджена  планувала використати на власні потреби.
    За інформацією керівника місцевої прокуратури Івана Комара, посадову особу відділу Держгеокадастру визнано винуватою у вчиненні шахрайства та замаху на підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди (ч.1 ст.190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст.15, ч. 1 ст. 369 КК України). Згідно з вироком суду, їй у межах санкцій вказаних статей призначено покарання у виді  9520 грн. штрафу.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2228