Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2016

Колишній начальник сектору ДСБЕЗ Хмельницького міськвідділу відбуває реальне покарання за одержання 15 тис грн хабара

    Органи прокуратури Хмельниччини наполегливо вживають усіх передбачених законодавством заходів щодо невідворотності покарання за вчинення корупційних злочинів.
    Так, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ 2 березня прийнято остаточне рішення у кримінальному провадженні щодо одержання неправомірної вигоди колишнім капітаном міліції.
    Прокуратурою Хмельницької області у суді доведено, що цей правоохоронець, перебуваючи на посаді начальника сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Хмельницького міськвідділу міліції, за попередньою змовою з оперуповноваженим СДСБЕЗ, у квітні 2014 року одержали 15 тис грн неправомірної вигоди від директора товариства з обмеженою відповідальністю. За цю суму пообіцяли йому не ініціювати питання про внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомостей щодо вчинення ним підробки документів для отримання банківського кредиту.
    Під час одержання коштів начальник сектору ДСБЕЗ та його колега були викриті прокуратурою області спільно з управлінням СБУ в області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб) здійснювалось прокуратурою області.
    За вказаний злочин оперуповноваженого СДСБЕЗ вироком міськрайонного суду притягнуто до кримінальної відповідальності, а начальника сектору ДСБЕЗ – виправдано.
    Не погодившись із незаконністю виправдування та істотним порушенням вимог кримінального процесуального законодавства, прокуратурою Хмельницької області оскаржено вирок в апеляційному суді, який підтримав позицію прокуратури - скасував вирок суду першої інстанції і ухвалив новий.  Правоохоронця визнано винуватим та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки, з конфіскацією майна, крім житла. А також позбавлено спеціального звання – капітан міліції.
    Суд касаційної інстанції залишив цей вирок без змін.
    Наразі засуджений відбуває покарання в одній із виправних колоній Чернігівської області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2842