Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2016

Двох хмельничан засуджено за посягання на територіальну цілісність та недоторканість України

    Прокуратурою Хмельницької області доведено в суді вину двох хмельничан у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.
    Досудовим слідством, яке здійснювало Управління СБУ в області, встановлено, що у 2014 році житель м. Хмельницького, вступивши у попередню змову зі своєю знайомою, розповсюджували серед містян друковане видання, в якому містилися  публічні прямі заклики до підтримки терористів та протидії законній владі України. Крім того, він через відеоконференції в Інтернеті публічно закликав українських громадян до вказаних незаконних дій.
    Під час обшуків за місцем проживання цих осіб було вилучено примірники газети, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та власні записи, які підтверджують їхню протиправну діяльність.
    При розгляді кримінального провадження міськрайонний суд погодився із доводами державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Хмельницької області, та визнав згаданих осіб винуватими у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. За вироком суду їм призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років кожному.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2122