Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2016

Прокуратура довела незаконність надання у власність земель резервного фонду на Ярмолинеччині

    За принципової позиції прокуратури Хмельницької області підлягають поверненню державі 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 10 га, вартістю понад третину мільйона гривень, які незаконно передані у власність громадян із земель резервного фонду Баламутівської та Вербецько-Мурованої сільських рад Ярмолинецького району.
    Згідно із законодавством ці земельні ділянки мають спеціальний статус і надаються лише тим особам, які задіяні у соціальній сфері на селі або переїхали до нього для постійного проживання.
    Проте, упродовж 2009-2012 років Ярмолинецькою РДА протиправно передано вказані землі жителям інших населених пунктів, у тому числі 7-річному хмельничанину для ведення особистого селянського господарства.
    За таких обставин прокуратура звернулася до Ярмолинецького районного суду з позовами про скасування незаконних розпоряджень, наказів та державних актів про право власності на землю. Однак, в грудні минулого року суд безпідставно відмовив у задоволенні позовних вимог.
    За результатами розгляду апеляційних скарг прокуратури області рішення районного суду скасовані та постановлені нові, якими повністю задоволено позови прокуратури.
    Таким чином, вдалось відстояти в суді інтереси держави та громади,  завдяки чому місцеві мешканці сіл Баламутівка і Вербка-Мурована матимуть можливість для реального задоволення особистих потреб в отриманні земельних ділянок.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2343