Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2016

У Хмельницькому судитимуть водія «Fiat», який п’яний за кермом заподіяв смерть пенсіонерці

    Відділом процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 32-річного хмельничанина. Його обвинувачено у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч.2 ст. 286 КК України).
    Подія сталася ввечері 4 грудня минулого року у мікрорайоні Гречани обласного центру.
    Як встановлено досудовим розслідуванням, яке здійснювали слідчі ГНП в області, цей водій автомобіля «Fiat Scudo» не зупинився на червоний сигнал світлофора в його напрямку руху та наїхав на пішохода – літню місцеву мешканку, котра переходила дорогу на зелене світло.
    З’ясовано, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння і рухався зі швидкістю близько 90 км/год.
    Від отриманих травм жінка померла на місці ДТП. Після зіткнення п’яний водій ще понад 300 метрів протягнув її тіло зверху на авто.
    Наразі обвинувачений перебуває під вартою.
 
Довідково: дії, передбачені ч.2 ст. 286 КК України, караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2213