Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2016

Унаслідок неналежного догляду однорічний хлопчик з Волочиського району заразився туберкульозом

    Ювенальні прокурори Городоцької місцевої прокуратури, з метою  своєчасного захисту прав і свобод дітей, продовжують вивчати інформації   про неповнолітніх, котрі опинилися в складних життєвих обставинах. Під час аналізу такої інформації з Волочиського району виявлено факт злісного невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до тяжких наслідків.
    Зокрема, як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, в неблагополучній сім’ї одного з сіл району 18-річна мати ігнорувала турботою про двох своїх малолітніх дітей, незважаючи на постійні попередження з боку соціальних служб. Як наслідок, старший однорічний хлопчик отримав перелом руки, неодноразово перебував на стаціонарному лікуванні з пневмонією та ГРВІ. Крім того, дитина мала тісний контакт з хворою на туберкульоз бабусею, що призвело до захворювання малолітнього туберкульозом первинним.
    За вказаним фактом місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження, передбачене ст.166 КК України. Досудове розслідування доручено відділу поліції.
    Наразі хворі хлопчик і бабуся отримують медичну допомогу в окремих лікувальних закладах.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області 

кількість переглядів: 1997