Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2016

На Хмельниччині за розтрату 600 тис грн до 8 років ув’язнення засуджено колишнього керівника держпідприємства

    Прокуратурою Хмельницької області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо колишнього виконувача обов’язків директора державного підприємства «Закупнянський кар’єр» за обвинуваченням у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.
    У суді доведено, що цей посадовець наприкінці 2011  - на початку 2012 років, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі низки фіктивних документів перерахував ТОВ і двом приватним підприємствам з м.Дніпропетровськ 588 тисяч гривень.
    Ці кошти держпідприємством було оплачено за нібито придбані в них стрілочні переводи, ремонт техніки та устаткування. Хоча насправді «куплений» товар не поставлявся, а ремонт здійснювався силами самих працівників кар’єру.
    Вироком суду першої інстанції колишнього керівника ДП «Закупнянський кар’єр» визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) КК України.
    Йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади строком на три роки, з конфіскацією усього майна, крім житла.
    Апеляційний суд, підтримуючи принципову позицію державного обвинувача, залишив без змін зазначений вирок, який уже набрав чинності.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2122