Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2016

Хімічним забрудненням земель на Хмельниччині завдано шкоду довкіллю на півмільйона гривень

    Прокуратурою Хмельницької області, за матеріалами УСБУ в області, зареєстровано кримінальне провадження за фактом забруднення промисловими відходами близько 2 га сільськогосподарських земель.
    Встановлено, що службові особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю систематично, впродовж минулого року, здійснювали несанкціоноване розміщення відходів виробництва від господарської діяльності з переробки яблук на землях сільгосппризначення, які є державною власністю і не надавались ТОВ у користування.
    Унаслідок таких протиправних дій забруднено ґрунти п’яти земельних ділянок загальною площею 1,8 гектара. Перевищення у них гранично допустимих концентрацій фосфору, міді, нікелю, цинку, збільшення кислотності призвели до хімічного забруднення та змін складу ґрунту.
    Згідно з розрахунками державної екологічної інспекції в області,  навколишньому природному середовищу завдано шкоду на суму 518 тисяч гривень.
    За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 КК України, здійснення досудового слідства у якому доручено слідчому управлінню ГУНП в області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2196