Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2016

У Хмельницькому судитимуть колишніх міліціонерів за незаконне затримання і обшук

    Прокуратурою Хмельницької області завершено слідство у кримінальному провадженні щодо начальника сектору карного розшуку та оперуповноваженого іншого підрозділу одного з райвідділів міліції.
    Досудовим розслідуванням встановлено, що ці двоє правоохоронців у квітні минулого року, з метою неправомірного доставляння в райвідділ громадянина, який підозрювався в незаконному заволодінні автомобілем, провели несанкціонований обшук у помешканні його батьків.
    Коли ж підозрюваного там не виявилось,  міліціонери, перевищуючи свої повноваження і застосовуючи психічний примус, дізналися в родичів його місце проживання. Надалі за названою їм адресою безпідставно затримали підозрюваного, доставили у відділок та незаконно утримували його майже добу.
    Відносно вказаних правоохоронців  прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла, вчинене із погрозою застосування насильства), ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що проводжувалося погрозою застосування насильства), ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконне затримання, тримання під вартою) КК України.
    Обох обвинувачених звільнено з органів внутрішніх справ.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2030