Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2015

Прокуратура через суд позбавила жителів Київщини незаконно приватизованих земель у Хмельницькому районі

    Хмельницьким міськрайонним судом задоволено позов прокуратури  в інтересах держави та скасовано незаконні накази Головного управління Держземагентства (тепер - Держгеокадастру) в області щодо надання у власність громадянам земельних ділянок на території Масівецької сільської ради Хмельницького району із земель резервного фонду.
    Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, йдеться про загальну площу 10 га земель, нормативно-грошова оцінка яких становить близько 250 тис гривень.
    Він зазначив, що наприкінці минулого року на підставі спірних наказів  Держземагентства у власність трьом громадянам – членам однієї сім’ї, надано по 2 га земель кожному для ведення особистого селянського господарства, ще двом особам надано дозволи на розроблення проектів землеустрою про відведення по 2 га таких земель.
    Проте з’ясувалось, що ці накази прийняті всупереч законодавству. Згідно із законом за рахунок земель резервного фонду виділяються земельні ділянки громадянам, зайнятим у соціальній сфері на селі, іншим особам, яких приймають у члени сільськогосподарських підприємств, або які переселяються у сільську місцевість для постійного проживання. А п’ятеро набувачів вказаних земельних ділянок не були ні членами місцевого сільгоспкооперативу, ні представниками соціальної сфери села Масівці та мешкають у Київській області.
    Водночас, на території сільської ради проживає дев’ять громадян, котрі ще не реалізували своє право на отримання у власність земель із резервного фонду.
    Усі ці обставини стали підставою для звернення прокуратури до суду з позовом про скасування незаконних наказів ГУ Держземагентства в області. Позовні вимоги прокуратури судом задоволено. Таким чином захищено право держави на земельні ділянки загальною площею 10 гектарів.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2217