Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2015

На Хмельниччині завершено слідство щодо резонансного ДТП, унаслідок якого загинула молода сім’я

    Прокуратурою  Хмельницької області погоджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 23-річного жителя смт Летичів у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).
    Досудовим розслідуванням, яке здійснювало слідче управління ГУНП в області, встановлено, що він увечері 1 серпня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля марки «TOYOTA LAND CRUISER»,  на автодорозі у Летичеві грубо порушив Правила дорожнього руху. Обвинувачений суттєво перевищив допустиму швидкість, виїхав на узбіччя, і не врахувавши дорожньої обстановки почав виконувати маневр обгону іншого автомобіля, який рухався попереду. Надалі втративши керованість над авто, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілем марки «ВАЗ-21063».
    Внаслідок зіткнення водій та двоє пасажирів «Жигулів» (сімя із малолітньою дитиною) отримали тілесні ушкодження, несумісні з життям, а пасажир іномарки – тілесні ушкодження середньої тяжкості/
    За клопотанням слідчого, погодженого із прокурором, судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
Довідково: діяння, передбачені ч.3 ст.286 КК України,караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
 
                                                                                   
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2361