Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2015

Прокуратура Хмельниччини попередила незаконну виплату хабарнику зарплати у сумі 48 тис гривень

Прокуратура Хмельницької області оскаржила в суді касаційної інстанції неправомірне рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, яким зобов’язано місцеву раду виплатити заробітну плату колишньому Вовковинецькому селищному голові (Деражнянський район), засудженому за хабарництво.
З’ясовано, що цього селищного голову вироком суду, який набрав законної сили наприкінці 2009 року, було визнано винним в одержанні та пропозиції надання хабара. За весь період здійснення розслідування упродовж півтора року він перебував під вартою в слідчому ізоляторі, а обов’язки селищного голови виконувала секретар селищної ради.
Незважаючи на такі обставини, засуджений звернувся у районний суд з позовом до органу місцевого самоврядування про нарахування і виплату йому зарплати за час перебування в СІЗО. І хоча Деражнянський райсуд відмовив позивачеві, суд апеляційної інстанції у 2011 році безпідставно задовольнив позовні вимоги колишнього голови селищної ради і прийняв рішення про стягнення на його користь з бюджету понад 48 тис. грн. зарплатні.
З метою недопущення незаконної виплати бюджетних коштів хабарнику, прокуратура області звернулася в інтересах держави в особі Вовковинецької селищної ради до Вищого адміністративного суду України з касацією на постанову суду апеляційної інстанції.
Після тривалого розгляду скарга прокуратури задоволена, неправомірне рішення скасовано, а відтак майже півсотні тисяч гривень державних коштів збережено у бюджеті.
 
         Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2284