Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2015

У Волочиську прокуратура зобов’язала сільраду подбати про будинок дитини-сироти

Прокуратурою Волочиського району в межах  передбачених законодавством представницьких повноважень поновлено майнові права дитини-сироти. 
Як повідомив прокурор району Ярослав Лісовий, після смерті батьків  14-річний мешканець с.Трительники тривалий час виховується в одному зі шкіл-інтернатів. У селі, де він проживав разом із батьками, залишився будинок загальною площею 48 кв. метрів. Проте, через бездіяльність службових осіб місцевої сільради,  дитина-сирота  ледь не втратила право на проживання і користування цим житлом.
Адже за Законом України «Про охорону дитинства» органи місцевого самоврядування зобов’язані вжити усіх заходів до закріплення за дитиною права власності на будинок. І в подальшому, після досягнення ним повноліття, за хлопчиком зберігається право проживання у ньому.
У зв’язку з цим, прокуратура району в інтересах дитини-сироти пред’явила в суд позовні вимоги,  на виконання яких виконком сільської ради зобов’язано призначити відповідальну особу за збереження житла неповнолітнього сироти та зареєструвати його за вказаним будинком.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2317