Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2015

На підставі угод про визнання винуватості засуджено двох жителів Хмельниччини, які продавали підпільну горілку

Судом затверджено угоди, укладені згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України між двома обвинуваченими і представником прокуратури Хмельницької області, про визнання винуватості у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України – «незаконне зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв».
Державним обвинувачем доведено, що приватний підприємець, маючи ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, вирішив на цьому незаконно підзаробити. Він орендував у місті Хмельницькому гараж, в якому змішував із водою етиловий спирт і розливав цю суміш у ПЕТ-пляшки. Надалі збував її оптовим покупцям. 
Усього «підприємливий» хмельничанин упродовж липня-вересня поточного року реалізував 245 л нелегальної горілки на суму 7840 грн., та ще понад 1280 л на 41 тис. грн. у нього виявлено і вилучено працівниками підрозділу ДФС в області.
В ході слідства встановлено, що одним із його постійних закупників був житель Ярмолинецького району, котрий продавав цей алкогольний напій під виглядом горілки своїм односельчанам.
За вироком суду у межах санкції ч.1 ст. 204 КК України приватному підприємцеві призначено покарання у виді 20 400 грн штрафу, а збувачеві – 17 000 грн  штрафу, з конфіскацією у них незаконно виготовленої продукції та відповідного обладнання.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2770