Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2015

У прокуратурі Хмельниччини обговорено результати діяльності відомства за 9 місяців (ФОТО)

У прокуратурі Хмельницької області на оперативній нараді обговорено результати діяльності відомства за 9 місяців поточного року.
Виступаючи перед присутніми працівниками апарату та керівниками прокуратур районного рівня, прокурор області Олег Синишин зазначив, що невдовзі органи прокуратури функціонуватимуть в оновленому форматі у зв’язку зі створенням місцевих прокуратур. А сьогодні працівники прокуратури Хмельниччини продовжують вживати усіх передбачених законом заходів до належного виконання поставлених перед ними завдань.
Зокрема, за дев’ять місяців прокурорами здійснено процесуальне керівництво у понад 28 тисячах кримінальних проваджень. Кожне п’яте з них спрямовано до суду з обвинувальним актом. Слідчими прокуратури області розслідувано 179 кримінальних проваджень, у тому числі й актуальних. 
Завдяки належній координації усіх правоохоронних органів регіону викрито 4 злочинних угрупування (у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, грального бізнесу, звідництва для розпусти з метою наживи та шахрайства). Виявлено, розслідувано та скеровано до суду обвинувальні акти у 39 корупційних кримінальних провадженнях, 22 з яких - щодо одержання неправомірної вигоди. За вчинення корупційних злочинів уже засуджено 30 осіб, а за правопорушення, пов’язані з корупцією, до адміністративної відповідальності притягнуто 73 посадовці, у тому числі держслужбовці третьої категорії.
Державними обвинувачами області внесено більше 200 апеляцій на незаконні судові рішення у кримінальних провадженнях різних категорій. За касаціями прокурорів судом вищої інстанції скасовано та змінено неправосудні рішення щодо 17 злочинців.
За реагування прокурорів на порушення конституційних прав затриманих і ув’язнених до відповідальності притягнуто понад 300 працівників кримінально-виконавчої служби та органів внутрішніх справ.
Окремо на нараді зупинились на ефективності представницької діяльності. Так, упродовж трьох кварталів прокурорами пред’явлено до суду позовів на суму, що перевищує 350 млн. гривень. Судами уже задоволено позовні вимоги на понад 200 млн. гривень, третину з яких у бюджетній сфері, державної і комунальної власності. За позовами прокурорів попереджено незаконне надання та реально повернуто з неправомірного використання 8400 га земель.
Попри низку напрацювань, Олег Синишин звернув увагу підлеглих і на проблемні питання в області та дав низку відповідних доручень для їх невідкладного вирішення. Передовсім, це стосується загального росту злочинності більш як на 17 відсотків і злочинів серед підлітків майже удвічі, недостатньої роботи з викриття резонансних корупційних правопорушень, протидії порушенням законів у сфері земельних правовідносин тощо.
Керівник відомства наголосив, що незважаючи на процес реформування, не слід зупинятися на досягнутому.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2005