Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2015

Завдяки прокуратурі комунальному підприємству повернуться неправомірно привласнені будівлі площею понад 1200 кв м

    За позовом прокуратури Хмельницької області апеляційного судом визнано незаконним та скасовано рішення Хмельницької обласної ради від 2012 року про приватизацію шляхом викупу фізичною особою нежитлових будівель одного з комунальних підприємств, розташованого у м. Хмельницький, та договір їх купівлі-продажу.
    Це – гаражі, майстерні, кладові та інші побутові приміщення загальною площею 1238 кв. метрів і ринковою вартістю близько 1,5 млн. гривень.
    У суді доведено, що відчуження вказаного майна проведено з грубими порушеннями. Зокрема, відповідно до вимог закону приватизація такого майна шляхом викупу можлива лише за умови, якщо ці об’єкти не були продані на аукціоні чи за конкурсом, або ж у разі, якщо право покупця на викуп об’єктів передбачено законодавчими актами.
    Крім того, встановлено, що спірні нежитлові будівлі, які належать територіальній громаді області, громадянин придбав за заниженою утричі ціною – 454 тис. грн. Слідчим відділом УМВСУ в області розслідується  кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами комунального підприємства та експертного ТОВ, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України), які діючи в інтересах фізичної особи – покупця занизили експертну грошову оцінку вказаного майна.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2294