Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2015

Прокуратура Хмельниччини повернула громаді ще один незаконно проданий майновий комплекс комунального підприємства „Облпаливо”

За черговим позовом прокуратури Хмельницької області рішенням господарського суду області визнано недійсним договір купівлі-продажу майнового комплексу Шепетівського паливного складу комунального підприємства „Облпаливо” площею 285 кв. м, майданчиків та під’їзної залізничної колії з естакадою загальною площею майже 3600 кв. м, та зобов’язано повернути це майно Хмельницькій обласній раді.
Вказаний майновий комплекс паливного складу вартістю 652 тис. грн. у 2012 році було незаконно продано одному з Київських заводів, а той у подальшому відчужив майно іншому столичному підприємству.
Прокуратурою в суді доведено, що укладання договору купівлі-продажу майнового комплексу Шепетівського паливного складу КП „Облпаливо” проведено на аукціоні з порушенням вимог законодавства за відсутності обов’язкового волевиявлення обласної ради.
Зазначене стало підставою для пред’явлення прокуратурою позову, який рішенням суду задоволено, а незаконно реалізований паливний склад комунального підприємства підлягає поверненню у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області.
 
Раніше, за аналогічним позовом прокуратури Хмельницької області, судом визнано недійсними окремий пункт рішення обласної ради про включення 523 кв. м будівель та під’їзних майданчиків цілісного майнового комплексу паливного складу КП «Облпаливо» в Ізяславському районі до переліку об’єктів, які підлягають викупу, та договір купівлі – продажу цього майна  khmel.gp.gov.ua/ua/news.html.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2400