Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2015

Прокуратура Ізяславщини відсудила у чотирьох хмельничан неправомірно приватизовані землі держзапасу

Прокуратура Ізяславського району виявила суттєві порушення вимог законодавства при розпорядженні земельними ділянками резервного фонду, що призвело до  незаконної приватизації 8 га земель цієї категорії.
Встановлено, що розпорядженням районної державної адміністрації у грудні 2012 року передано чотирьом жителям м. Хмельницький у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею         8 га та вартістю 132 тис. грн., із земель державної власності на території Кунівської сільської ради. А згодом були оформлені державні акти на право власності на землі. 
Однак, як повідомив прокурор району Петро Нікітюк, зазначені земельні ділянки передані безкоштовно у приватну власність з грубим порушенням вимог закону. Зокрема, ці четверо осіб не зареєстровані та ніколи не проживали на території Кунівської сільради, не зайняті у соціальній сфері села та не брали участі у розвитку його інфраструктури, що є обов’язковою умовою для отримання таких земель у власність.
Попри це, на території сільської ради проживає більше 100 осіб, в  тому числі й учасники АТО, які мають передбачене законом право на безоплатне отримання у приватну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення, однак не можуть ним скористатися.
Усе зазначене стало підставою для пред’явлення в суд прокуратурою району 4 позовів про скасування відповідних розпоряджень РДА, визнання недійсними державних актів на право власності на оспорювані земельні ділянки та повернення їх у власність держави. 6 жовтня позовні вимоги прокуратури задоволено судом у повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2319