Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2015

Колишню чиновницю відділу Хмельницької РДА за одержання 50 тис грн хабара судитимуть заочно

    Прокуратурою Хмельницької області спрямовано до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької райдержадміністрацій за ч. 3 ст. 368 КК України – «одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій, з використанням службового становища», а також її пособника – працівника цього ж відділу, за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.
    Досудовим розслідуванням, яке здійснювало слідче управління УМВСУ в області, встановлено, що начальник зазначеного відділу одержала від директора приватного підприємства неправомірну вигоду за укладення з ним договорів про проведення робіт із встановлення твердопаливних котлів у сільських школах, підписання документів про готовність їх до експлуатації, а також сприяння у перерахунку коштів за виконані роботи.
    Першу частину обумовленої суми - 5 тисяч гривень, чиновниця  отримала за пособництва свого підлеглого у грудні минулого року. Ще 45 тисяч гривень у березні цього року їй передав безпосередньо директор ПП у службовому автомобілі, де й вона була затримана правоохоронцями.
    Обох обвинувачених звільнено із займаних посад.
    Після повідомлення підозри колишньому начальнику відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької РДА судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з умовою внесення 45 тисяч гривень застави. Сплативши цю суму, вона залишила місце свого проживання з метою ухилення від кримінальної відповідальності.
    Враховуючи те, що її оголошено в міжнародний розшук, на підставі статей 297¹ - 2975 КПК України Хмельницький міськрайонний суд своєю ухвалою задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування. Таким чином, стосовно обвинуваченої розпочато процедуру заочного засудження за інкримінований їй злочин.
 
Довідково: санкція ч.3 ст. 368 КК України передбачає  покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2431