Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2015

За втручання прокуратури колишніх посадовців Хмельницької АЕС зобов’язано відшкодувати 23,5 млн грн збитків, завданих їх злочинними діями

    За принципової позиції прокуратури Хмельницької області судами усіх інстанцій засуджено трьох колишніх службових осіб відособленого підрозділу „Хмельницька атомна електрична станція” за зловживання службовим становищем, службове підроблення та службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364, ч.2 ст.366, ч.2 ст. 367 КК України).
    Їх визнано винними у тому, що внаслідок злочинних дій цих посадовців з державної власності за підробленими документами вибуло обладнання атомної станції на загальну суму  понад 15 млн гривень.
    Крім того, всупереч  встановленого порядку ведення договірної роботи на підприємстві, без обґрунтування цін на товарно-матеріальні цінності, матеріали та послуги, засудженими було укладено договір з ВГЦ «Піраміда», в результаті чого  на ВП «ХАЕС» поставлені запчастини  та матеріали за завищеними цінами. Це призвело до  заподіяння шкоди інтересам держави в особі  Хмельницької атомної електростанції на загальну суму більше 8,5 млн гривень.
    З метою відшкодування завданих злочинами збитків державному підприємству НАЕК „Енергоатом” відособленому підрозділу „Хмельницька атомна електрична станція” прокуратурою області заявлено позов до трьох засуджених працівників згаданого підприємства.
    Рішенням апеляційного суду 20 серпня позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі та стягнуто з колишніх посадовців ХАЕС  23,5 млн гривень спричиненої державі  шкоди.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2206