Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2015

На Хмельниччині судитимуть колишнього міліціонера за вбивство через необережність свого колеги

    Прокуратурою Хмельницької області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо дільничного інспектора одного з райвідділів міліції за ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) КК України.
    Досудовим слідством, яке здійснювалось прокуратурою області, встановлено, що цей правоохоронець у квітні, по закінченні чергування  у складі добової слідчо-оперативної групи, не здав табельну зброю – пістолет системи Макарова і спільно ще з одним дільничним інспектором уночі розпивали алкогольні напої на території Шепетівського району.
    Перебуваючи під впливом спиртного, колега спробував дістати табельну зброю обвинуваченого, а той у свою чергу задля припинення таких дій перехопив пістолет. В цей час відбувся постріл, який став смертельним для потерпілого міліціонера.
    Під час слідства обвинуваченого звільнено з органів внутрішніх справ. До нього застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
 
Довідково: ч.1 ст. 119 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області 

кількість переглядів: 2341