Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2015

Працівниці міграційної служби загрожує кримінальна відповідальність за одержання неправомірної вигоди

    Прокуратурою Хмельницької області спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 368 КК України щодо працівника Кам’янець-Подільського районного сектору управління Державної міграційної служби України в області.
    Досудовим слідством встановлено, що до цієї службової особи звернувся місцевий житель з проханням видати йому у найкоротший термін паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Представниця міграційної служби повідомила йому про необхідність передачі їй 1600 гривень для пришвидшення оформлення паспорту, хоча достеменно знала, що вартість послуг з видачі такого документа становить не більше 850 гривень.
    Громадянин вимушений був погодитись на «умови» чиновниці. Під час  одержання зазначеної суми в службовому кабінеті її було викрито прокуратурою області  спільно зі співробітниками УСБУ в області.
    Судом працівнику підрозділу УДМС України в області обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Її відсторонено від посади.
 
Довідково: санкція ч.1 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 1000 до 1500  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2443