Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2015

Олег Синишин: «В умовах реформування та законодавчих змін працівники прокуратури Хмельниччини ефективно здійснюватимуть передбачені функції» (ФОТО, ВІДЕО)

    Сьогодні, 30 липня, на прес-конференції прокурор Хмельницької області Олег Синишин поінформував журналістів про теперішні процеси реформування в місцевих органах прокуратури, зміни у штатній чисельності працівників, основні функції та повноваження, передбачені новим законодавством.
    Він також повідомив про результати спільної наступальної антикорупційної роботи усіх правоохоронних органів області. Зокрема, зазначив, що органами досудового розслідування у першому півріччі розпочато 28 корупційних кримінальних проваджень, 24 з них уже направлено до суду стосовно 27 осіб.
  «Тобто, щотижня в суд скеровується обвинувальний акт про вчинення корупційного злочину, - акцентував Олег Синишин. – А більша їх частина стосується вимагання та одержання неправомірної вигоди, при цьому виявлені цьогоріч суми хабарів складають від  1 тисячі гривень до 14 тис. доларів США".
    В поточному році державними обвинувачами у суді уже доведено вину корупціонерів у 12 кримінальних провадженнях. За принципової позиції прокурорів під час апеляційного оскарження несправедливих вироків до реальної міри покарання у виді 5 років позбавлення волі засуджено двох працівників міліції, які одержали багатотисячні хабарі. Майже у всіх розглянутих судом провадженнях корупціонерів позбавлено права обіймати певні посади на різний термін.
    Прокурор області зауважив, що у вчиненні корупційних правопорушень викрито правоохоронців, а також посадовців тих органів соціальної сфери, які уповноважені приймати рішення, пов’язані із використанням земельних ділянок, бюджетних коштів, в галузях світи та охорони здоров’я.
    Олег Синишин назвав факти притягнення до адміністративної відповідальності чиновників-корупціонерів. Так, за результатами судового розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, в області за півроку оштрафовано 58 осіб на загальну суму близько 30 тисяч гривень.
    Крім того, керівник відомства звернув увагу представників ЗМІ на одну з найефективніших функцій прокуратури - представництва інтересів держави та громадян у суді.
    Особливого значення прокурори надають додержанню законів у бюджетній системі, тендерних закупівлях за державні кошти.
    «На цьому напрямку органами прокуратури області розпочато 29 кримінальних проваджень, до суду пред’явлено позовів на суму майже 9 мільйонів гривень, половину з них задоволено, а до бюджету вже сплачено 3 мільйони гривень», - констатував Олег Синишин.
    Він також назвав приклади, коли за втручання прокурорів власникам - державі і територіальній громаді, з незаконного користування повернуто тисячі гектарів земель, загальна вартість яких склала близько 150 мільйонів гривень.
    «На жаль, з’являються нові злочинні схеми передачі землі на неконкурентних засадах, у тому числі з резервного фонду, громадських пасовищ, які життєво необхідні для нормального функціонування територіальних громад, забезпечення права місцевих жителів, учасників АТО, працівників соціальної сфери», - зауважив прокурор області.
    Наостанок він запевнив, що над вирішенням проблемних питань на Хмельниччині працюють спільно всі правоохоронні органи, влада та органи місцевого самоврядування. І прокурорсько-слідчі працівники області в умовах реформування та законодавчих змін ефективно здійснюватимуть передбачені функції.  По завершенні Олег Синишин відповів на запитання журналістів.
 
(Відео прес-конференції прокурора області О.Синишина - у рубриці "Відеоновини" 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2278