Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2015

У прокуратурі Хмельниччини підсумували зроблене за перше півріччя та обговорили подальшу діяльність в нових умовах (ФОТО)

    Сьогодні, 29 липня, у прокуратурі Хмельницької області  прокурорсько-слідчі працівники апарату, керівники та їх заступники прокуратур районного рівня підбили підсумки роботи за шість цьогорічних місяців.
    Як зазначив прокурор області Олег Синишин, усі організаційно-практичні заходи були спрямовані на зміцнення законності в регіоні, забезпечення ефективності досудового розслідування та захисту інтересів держави і прав громадян.
    За півріччя  прокурорами здійснено процесуальне керівництво більше ніж у 20 тисячах кримінальних проваджень, державне обвинувачення підтримано у майже тисячі з них. Слідчими прокуратури спрямовано до суду 12 актуальних обвинувальних актів щодо злочинів, вчинених посадовцями органів влади та правоохоронцями. Понад два десятки корупційних кримінальних правопорушень, розслідуваних прокурорами, теж уже розглядаються в суді. А за складеними протоколами про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, 58 посадовців судом притягнуто до адміністративної відповідальності.
    Ефективним інструментом захисту інтересів держави назвав керівник відомства представницьку діяльність. Адже за півріччя прокурорами до суду заявлено понад 700 позовів на суму майже 250 млн. грн., половину з них судами задоволено. На виконання позовних вимог прокурорів з незаконного користування повернуто близько 6 000 гектарів земель, майже в сотні договорів оренди землі збільшено розмір орендної плати, як того вимагає закон.
    Попри позитивні результати роботи, прокурор області висловив стурбованість і окремими проблемними питаннями. Зокрема, він поставив вимогу підлеглим з’ясувати причини збільшення на Хмельниччині злочинів серед дітей на 74 відсотки. Скоординувати спільні зусилля правоохоронних органів на припиненні росту крадіжок, розбоїв, шахрайств. Посилити нагляд за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні оперативно-розшукової діяльності та недопущенні при цьому порушення конституційних прав громадян.  Забезпечити своєчасність та повноту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
    Олег Синишин звернув увагу на те, що у зв’язку з останніми резонансними подіями, пов’язаними із втечею в’язнів зі спецвагону, набуває особливого значення нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях.
    Він наголосив присутнім, що перед працівниками прокуратури зараз стоїть  низка важливих та складних  завдань. Саме на їх вирішення сьогодні розроблено відповідні конкретні заходи.
    «Незважаючи на складний процес реформування, кардинальні законодавчі зміни, головним для нас залишається неухильне виконання функцій в межах повноважень, передбачених законом» - резюмував прокурор області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3017