Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2015

Судом присяжних на Хмельниччині до 15 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця

    Прокуратурою Хмельницької області підтримано в суді державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 21-річного військовослужбовця – розвідника-кулеметника та повністю доведено його вину в умисному вбивстві (ч.1 ст.115),  крадіжці (ч.1 ст.185), умисному знищенні чужого майна шляхом підпалу (ч.2 ст.194) та незаконному поводженні зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України).
    У суді встановлено, що в листопаді минулого року із військовослужбовцем познайомився хмельничанин для придбання у нього земельної ділянки, яку засуджений мав отримати як учасник АТО. При розмові з потенційним покупцем на його ж квартирі між чоловіками виникла суперечка, в процесі якої гість, застосувавши прийоми рукопашного бою, убив потерпілого господаря.
    Надалі викрав із помешкання прикраси, годинник, сумку, кошти у сумі більше 50 тисяч гривень, ключі та технічний паспорт від автомобіля. Аби приховати сліди злочинів, облив бензином квартиру разом із трупом потерпілого та підпалив.
    Під час обшуку житла засудженого правоохоронцями виявлено викрадені предмети, а також понад 300 набоїв різного калібру, придбані ним за період перебування в зоні проведення АТО, і вогнепальну зброю.
    Незважаючи на те, що зловмисник заперечував свою вину, суд присяжних Хмельницького міськрайонного суду у складі двох професійних суддів та трьох присяжних визнав його винуватим у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень та засудив до 15 років позбавлення волі. Крім того, стягнув із убивці більше 700 тисяч гривень матеріальної і моральної шкоди в інтересах потерпілих.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2216