Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2015

За принципової позиції прокуратури Хмельниччини вісім осіб, більшість із яких боксери, засуджено до реального покарання

    За результатами касаційного оскарження прокуратурою Хмельницької області рішень судів попередніх інстанцій, апеляційним судом області  20 липня цього року винесено новий вирок у резонансному кримінальному провадженні щодо 8 осіб, яких засуджено  за  ч. 2  ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого) та ч.2, ч.3 ст.296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України.
    Державним обвинувачем у суді доведено, що засуджені, більшість із котрих боксери,  упродовж 2009-2010 років вчиняли хуліганські дії відносно відвідувачів нічних клубів міста Хмельницького, спричиняючи їм тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості без будь-яких на те підстав.
    Крім того, у липні 2010 року  поблизу нічного клубу «Токіо» вони з особливою жорстокістю побили місцевого приватного підприємця В.Галузінського, завдавши йому десятки ударів. За висновком експертизи 23 удари виявились не сумісними із життям потерпілого.
    Завдяки наполегливій та послідовній позиції державного обвинувача, вироком апеляційного суду Хмельницької області усіх осіб, причетних до нанесення смертельних тілесних ушкоджень В.Галузінському, визнано винними у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. Їм призначено покарання у виді позбавлення волі відповідно на строк від 8 років 3 місяців до 8 років 6 місяців. У залі суду їх взято під варту.
    Також стягнуто з них солідарно в інтересах потерпілих 475 тисяч гривень моральної шкоди.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1805