Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2015

В інтересах держпідприємства задоволено позови прокуратури Хмельниччини про стягнення більше 19 млн грн газового боргу

    Рішенням господарського суду Хмельницької області задоволено черговий позов Шепетівського міжрайонного прокурора, пред’явленого в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України  та ПАТ «НАК «Нафтогаз України» до товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» про стягнення більше 12 млн грн заборгованості за укладеним договором про постачання природного газу.
    Позов умотивовано тим, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» є державним підприємством, а отже, несплатою коштів за отриманий природний газ боржником завдається значна шкода інтересам держави, оскільки негативно впливає на розрахунки з постачальниками газу. Окрім того, невиконання боржником зобов’язань порушує основні принципи енергозберігаючої політики держави, створює загрозу належному забезпеченню  енергоносіями всіх споживачів природного газу.
    Всього у поточному році Шепетівським міжрайпрокурором до зазначеного ТОВ пред’явлено 8 позовів з аналогічними вимогами про стягнення 48 млн. гривень. Більше половини цих позовних вимог задоволено на суму понад 19 млн гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької  області

кількість переглядів: 2118