Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2015

Покарано посадовця-корупціонера, який брав участь у виділенні собі і родичеві більше 1,7 га землі

    Прокуратурою Старосинявського району складено та направлено до суду протокол про вчинення місцевим сільським головою адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 1 ст. 172-7 КУпАП. За результатами судового розгляду посадовця визнано винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
    Як повідомив прокурор району Мирослав Попадюк, сільського голову притягнуто до адмінвідповідальності за те, що він умисно та свідомо не повідомив сесію сільської ради про наявність у нього реального конфлікту інтересів, який полягав у безпосередній участі цього посадовця в розгляді сесією питань за його ж заявою та заявою родича. Питання стосувались відведення їм у власність земельних ділянок загальною площею більше 1,7 га для ведення особистого селянського господарства.
      За вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, на винного накладено штраф у розмірі 1700 гривень.
 
    Наголошуємо, з 26 квітня 2015 року Законом України «Про запобігання корупції» суттєво посилено адміністративну відповідальність за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією. Зокрема, за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст.172-7 КУпАП) передбачено накладення штрафу від ста до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 13600 грн.), а також з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік, якщо особа раніше вже була піддана адмінстягненню за таке правопорушення.
    Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2476